06 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφαλογιάννης: κενές περιεχομένου οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών στο Ηράκλειο Κρήτης

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=414045&w=400&h=300&q=80Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών στο Ηράκλειο Κρήτης για τα μεγάλα εργα της Κρήτης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός υποδομών κατά τη προσφιλή πλην όμως αποτυχημένη προπαγανδιστική μέθοδο του ΠΑΣΟΚ:

1.Επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του αεροδρομίου Σητείας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γνωρίζει ότι ο εργολάβος του έργου έχει κηρυχθεί έκπτωτος για πλαστές εγγυητικές και το υπουργείο σας αδυνατεί να ορίσει ημερομηνία δημοπράτησης για το υπολειπόμενο έργο.

2.Ανακοίνωσε ότι “ο ανάδοχος του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον”, πράγμα που συνεχίζεται να ανακοινώνεται περιοδικά από τον Δεκέμβριο 2009, από τον εκάστου υπουργό υποδομών του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός είναι ότι το έργο δεν πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του 2011 γιατί δεν είναι ενταγμένου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δεν έχει δημοπρατηθεί

3.Δήλωσε ότι για το αεροδρόμιο Καστελίου, το οποίο είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο 2009, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακυρώθηκε τρεις φορές επί ΠΑΣΟΚ “δεν υπήρχαν μελέτες, δεν υπήρχαν λεφτά” απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να έχει δημοπρατηθεί έργο προϋπολογισμού ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ χωρίς μελέτες και χωρίς χρηματοδότηση και γιατί στη συνέχεια επαναδημοπρατήθηκε και ακυρώθηκε, από το ίδιο το υπουργείο σας τρείς φορές;

4.Δηλωσε ότι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο φράγμα Αποσελέμη, ευθύνεται “η έλλειψη υπευθυνότητας του εργολάβου” και δεσμεύτηκε ότι “θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα”. Γεγονός είναι ότι το έργο έχει καθυστερήσει απαράδεκτα και με το ρυθμό που εκτελείται είναι άγνωστο πότε και εάν θα καταστεί λειτουργικό.

5. Απέφυγε να ασχοληθεί με το θέμα των στελεχών της αρμόδιας ΕΥΔΕ “Ύδρευση Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου”, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τις επόμενες ημέρες, με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου.

Ερωτάσθε εάν εν όψει της τραγικής κατάστασης που επικρατεί και στα δημόσια έργα της Κρήτης

θα συνεχίσετε τις δηλώσεις που αποτυχημένα προσπαθούν αν συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου και του υπουργείου υποδομών?