12 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: «Θα περάσουμε τον πήχη (από κάτω) όσο ψηλά και αν μπει»...

«Πολλοί ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Όσοι μας λοιδορούν και κάνουν τους ανήξερους για το πώς έφθασε η Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Η σπατάλη, η ρεμούλα, και ο νόμος του ισχυρού τελείωσαν» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζοντας ότι οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ο κ. Παπανδρέου στράφηκε εναντίον όσων «επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο του λαού και επιχειρούν να κατηγορήσουν τους πυροσβέστες που σβήνουν τη φωτιά χωρίς να νοιάζονται για τα αίτια» και κάλεσε όλους τους πολίτες να «σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα».

«Πολλοί πατριώτες χλευάστηκαν επειδή είπαν την αλήθεια αλλά δικαιώθηκαν από την ιστορία»

Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν λαμβάνουν υπόψη το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ο πρωθυπουργός έδωσε μία απάντηση σε όσους κριτικάρουν την κυβέρνηση λόγω της φθίνουσας αποδοχής από τους πολίτες: «Ως λαμπρά παραδείγματα πατριωτών, παρουσιάζονται στην ιστορία όσοι είπαν την αλήθεια και εργάστηκαν υπέρ της χώρας. Αυτοί είναι οι αληθινοί πατριώτες, που πολλές φορές λοιδορήθηκαν επειδή δεν χάιδευαν αυτιά. Δικαιώθηκαν, όμως, από την ιστορία».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορικές αποφάσεις για την Ευρώπη και αναγκαίες για την Ελλάδα για τις οποίες «ματώσαμε και θα ήταν εγκληματικό να μην τις υλοποιήσουμε στο τελευταίο σπριντ». Παράλληλα, έκανε κριτική στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009 και φέτος θα είναι μόλις 1,8 δις. ευρώ με την προοπτική (από) του χρόνου να είναι πλεονασματικός ο ισολογισμός.

«Να κλείσουμε τα στόματα όσων λοιδορούν τη χώρα»

«Οφείλουμε να δώσουμε σε όλους συνολική, εθνική απάντηση ότι η Ελλάδα θα περάσει τον πήχη όσο ψηλά και αν ανέβει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους συμβιβασμούς. Να επιτελέσουμε το εθνικό καθήκον. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «δική μας απόφαση είναι να κλείσουμε και τις αποκλίσεις που υπάρχουν αλλά και τα στόματα που λοιδορούν τη χώρα. Αυτή είναι η απόφαση μας, να αναλάβουμε εμείς τις δικές μας ευθύνες».

Για μία ακόμη φορά δήλωσε περήφανος για τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα του όπου ακούγονται όλες οι φωνές και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013, όπως έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

«Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει στην αποτυχία της χώρας»

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συναίνεσης: «Δε λάβαμε τη στήριξη από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Η στρατηγική της ΝΔ επιμένει να ποντάρει στην αποτυχία τη χώρας, προτάσσοντας παραμύθια για προτάσεις. Εμείς δε θα μετατραπούμε από υπεύθυνο πολιτικό κόμμα σε συνδικάτο συντεχνιών όπως η ΝΔ» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες: μαζί θα τα καταφέρουμε. Καμία κοινωνική ομάδα δεν είναι απέναντι μας. Είναι το σύστημα, που πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα που θέλουμε αξίζει την επιμονή και την υπομονή όλων μας» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εν μέσω χειροκροτημάτων από την κοινοβουλευτική ομάδα.