28 Σεπτεμβρίου 2011

Κοροϊδία Παπακωνσταντίνου για την Κερατέα-Σε θέση μάχης οι κάτοικοι

http://img.protothema.gr/0F68855D92E53434CB5FF82C1F6C3D77.jpgΈτοιμοι για νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση δηλώνουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής που καταγγέλλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πως παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ο σχεδιασμός για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, προχωράει χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση!!!

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Κερατέας, όλα υλοποιούνται βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει εξαγγείλει από την αρχή η κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για αλλαγή χωροθέτησης. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής κατοίκων που αντιτίθενται στην χωματερή, τον Αύγουστο, το αρμόδιο υπουργείο μετά από διυπουργική σύσκεψη, δημοσίευσε την προκαταρτική προκήρυξη για την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως μάλιστα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους lavreotiki.com «Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με τους υποψήφιους εργολάβους που θα «χτυπήσουν» τα έργα και ίσως τους επόμενους κιόλας μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο».

Οι κάτοικοι της Κερατέας που δηλώνουν αποφασισμένοι να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, υποστηρίζουν πως τις τελευταίες ημέρες γίνονται μάρτυρες πολλών περίεργων πτήσεων με ελικόπτερα που πετούν πάνω την περιοχή για τα οποία όπως αναφέρουν «οι επιβάτες των σημερινών ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από το Οβριόκαστρο, δεν είναι αστυνομικοί -άλλωστε η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί μέχρι εκατοστού από την ΕΛ.ΑΣ.- είναι υποψήφιοι εργολήπτες που πρέπει πρώτα να δούνε το χώρο για τον ΧΥΤΑ και μετά να κάνουν την οικονομική πρότασή τους. Δεν τολμάει κανείς εργολάβος να πάει στο χώρο με τζιπ και όλοι προτιμούν την εναέρια περιήγηση στο χώρο».