19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: «ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΙ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

Η πολιτική κυβίστηση του Γιάννη Μπουτάρη δεν έχει προηγούμενο: την Παρασκευή συγκάλεσε στη Θεσσαλονίκη συνδιάσκεψη των «ακηδεμόνευτων» δημάρχων της χώρας και την Κυριακή υπέβαλε την υποψηφιότητά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας!

Για πρώτη φορά μάλιστα Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είναι επικεφαλής παράταξης για το συλλογικό διεκδικητικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ο Γιάννης Μπουτάρης βάζει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο που, όπως γνωστοποιήθηκε με επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα και έχει επικεφαλής τον Δήμαρχο Συκεών- Νεάπολης Σίμο Δανιηλίδη! Ο κ. Μπουτάρης δηλαδή είναι υπό του δεύτερου, κάτι που είναι πρωτοφανές! Ποτέ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο παρελθόν δεν ήταν σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής άλλον μικρότερο δήμο!

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μπουτάρης επιβεβαιώνει τα όσα η ΝΔ Θεσσαλονίκης του είχε προσάψει, ότι δηλαδή αργά αλλά σταθερά, αφήνει στο περιθώριο τις αρχές της «Πρωτοβουλίας» και παραδίδει τη διοίκησή του στο «Βαθύ ΠΑΣΟΚ»!

Ο άνθρωπος που πολιτεύθηκε καταγγέλλοντας (υποτίθεται) τα κόμματα και τις επιρροές τους προσχωρεί οργανικά σε σχήμα που εκφράζει το πλέον αναχρονιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, μην μπορώντας προφανώς να αντισταθεί στις πιέσεις των στελεχών του.

Ο κ. Μπουτάρης αφού υφέρπαξε τις ψήφους πολλών Θεσσαλονικέων που θέλησαν να αποστασιοποιηθούν από τους κομματικούς μηχανισμούς, προσχώρησε στη συνέχεια στην τακτική του «δεκανικιού», αναλαμβάνοντας την υποστήριξη θέσεων της κυβέρνησης, όπου αυτή έβρισκε δυσκολίες. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματαμε την υιοθέτηση από αυτών της πολιτικής του Μνημονίου και του νόμου για τα ΑΕΙ. Όταν ο ρόλος του άρχισε να γίνεται εμφανής, επιχείρησε να θολώσει τα νερά! Έτσι με λεονταρισμούς τύπου «δεν χρωστάω τίποτε στο ΠΑΣΟΚ» επιχείρησε, στο Δημοτικό Συμβούλιο να φορέσει και πάλι τον μανδύα του ακηδεμόνευτου. Μετά, όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, δήλωνε «περισσότερο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους» σε συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος. Μετά συγκάλεσε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη των δημάρχων της χώρας που εξελέγησαν χωρίς κομματικά χρίσματα, για να τονίσει περιχαρής, ότι τα στελέχη αυτά μπορούν να κάνουν κάτι το διαφορετικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις την Παρασκευή! Αλλά επειδή η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ έχει δυσκολέψει πάρα πολύ στις εκλογές της ΠΕΔ, μεταμορφώθηκε και πάλι σε δεκανίκι, συμμετέχοντας στο ψηφιδέλτιο του Σίμου Δανιηλίδη!

Έτσι, στο βιογραφικό σημείωμα του πρώην δημοτικού σύμβουλου του ΚΚΕ, που μετά έγινε ιδρυτικό στέλεχος της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου και στη συνέχεια ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος προστίθεται από χθες και η ιδιότητα του υποψηφίου υπό τον Σίμο Δανιληλίδη. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε ότι η τεθλασμένη αυτή πορεία μάλλον θα έχει και συνέχεια προς άλλες κατευθύνσεις.

ΥΓ: Η. «συνέπειά» του είναι παροιμιώδης: Όπως κατήγγειλε η «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Δημοκρατική Κίνηση», το πρωί της Παρασκευής ο κ. Μπουτάρης διαβεβαίωσε τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της ΠΕΔ ότι δεν θα διανεμηθούν ψηφοδέλτια πριν την ψηφοφορία. Ήταν αίτημα των δύο εκ των τριών υποψηφίων συνδυασμών, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήθελε το αντίθετο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Μπουτάρης άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να διανεμηθούν τα ψηφοδέλτια. Η «Α.Δ.Α.Κ.» είχε σημειώσει ότι εάν τα ψηφοδέλτια κυκλοφορήσουν πριν τη διαδικασία τότε είναι πολύ πιθανό να σημαδευτούν και γενικότερα με την ενέργεια αυτή να υποβοηθηθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ίσως και γι' αυτό να άλλαξε τη στάση του ο κ. Μπουτάρης.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜEΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΔΩ