23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗ, Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ ΚΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ.

Η μεγάλη ρήση του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ που χαράκτηκε ανεξίτηλα στην καρδιά του κάθε κεντροδεξιού και τον ακολουθεί δεκαετίες τώρα με γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια η ρήση εξασφαλίζει ότι δεν μπορείς να είσαι ούτε το τσοπανόσκυλο ούτε και ο βοσκός.

Τώρα θα μου πείτε που το θυμήθηκες ή τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Οταν πρωθυπουργός της Ελλάδος γίνεται ο Αντώνης Σαμαράς πολιτικό παιδί του αείμνηστου τότε είναι αναγκαίο να γνωρίζεις.

Πρόεδρε τα κάστρα πέφτουν από μέσα και ο Κώστας Καραμανλής έχασε όταν πλέον η γυάλα που τον έκλειναν σιγά σιγά του στέρησε το οξυγόνο .Τότε που δεν μπόρεσε να δει ότι μόνη του δύναμη , το οξυγόνο του , ήταν η αγάπη του λαού και άκουσε μεταξύ των άλλων σε μία περίφημη σύσκεψη τον ‘κουφό’ .

Πρόεδρε πρωθυπουργός της Ελλάδος γίνεσαι επειδή ο λαός βλέπει την ελπίδα στα μάτια σου , ότι μπορείς να τον ξανακάνεις περήφανο , πραγματικά ελεύθερο από αλυσίδες και πάτρωνες.

Πρόεδρε αυτός ο λαός που χτυπιέται αλύπητα και όχι οι κουστουμάτοι με το ζελέ στο μαλλί ή οι ύαινες που μύρισαν εξουσία και αν βρεθείς κοντά τους αηδιάζεις σε οδηγούν στο τιμόνι του έθνους.

Πρόεδρε βγες και περπάτησε όπως στις αρχές που κυκλοφορούσες στον δρόμο μόνος σου.Πήγαινε στην λαική στο καφενείο να ακούσεις εσύ αυτά που λέει η καρδιά του απλού Ελληνα.

Πρόεδρε όταν έκανες την δικιά σου επανάσταση άσχετα με το αν διαφωνεί ή όχι κανείς για το εγχείρημα , σου αναγνωρίζει ότι για τις ιδέες σου δεν δίστασες να συγκρουστείς για αυτό που θεωρείς εθνικό , αδιαφορώντας για τις προσωπικές συνέπειες.

Πρόεδρε κύλησε πολύ νερό στον μύλο έκτοτε και όταν ήρθε η ώρα εκτιμώντας την προσωπικότητά σου αγωνίστηκα και σε ψήφισα για αρχηγό μας γιατί ο ικανός στρατηγός ξεχωρίζει όταν στο αχό της μάχης μπροστά καβάλα στο άλογο κρατά φάρος την σημαία.

Πρόεδρε πρωθυπουργός είσαι καταδικασμένος να γίνεις. Πρωθυπουργούς είχαμε πολλούς , άξιους Ελληνες όμως ελάχιστους.

Πρόεδρε πρωθυπουργός πρέπει να γίνεις όχι γιατί ο Παπανδρέου καταστρέφει την χώρα και δεν έχουμε άλλη λύση ,αλλά γιατί είσαι συνειδητή επιλογή μας και πιστεύουμε στο ίδιο όραμα.

Πρόεδρε ο κόσμος έχει αγανακτήσει και φοβάται γι’αυτήν την σιωπή που απλώνεται πάνω από τους βουλευτές της Ν.Δ. Το ώριμο από το σάπιο φρούτο κάτω στο χώμα είναι ίσως θέμα στιγμής.

Πρόεδρε όταν παγιώνεται η αντίληψη ότι τον Παπανδρέου τον ανέβασαν στην εξουσία για να πραγματοποιήσει ότι κάνει αυτή την στιγμή δεν μπορεί να απαντούμε με όρους ευγένειας.

Πρόεδρε αν είναι αληθινά όλα αυτά πρέπει να φύγουν τώρα με κάθε δυνατό τρόπο για το καλό του έθνους.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

logia-starata.blogspot.com