12 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελλήφθη στο Νίγηρα ο Γιός του Καντάφι, Saadi

http://www.tagesschau.de/multimedia/bilder/saadialgaddafi100_v-mittel16x9.jpgΈνας απ' τους γιούς του Καντάφι, πέρασε στο γειτονικό Νίγηρα όπου και συνελήφθη. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης του γειτονικού της Λιβύης κράτους, Marou Amadou, ο γιός του Καντάφι Saadi al Gaddafi, συνελήφθη κατά τον έλεγχο απ' το στρατό μιας λιβυκής αυτοκινητοπομπής και τώρα βρίσκεται καθ' οδόν προς την πρωτεύουσα Niamey.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40921000/jpg/_40921083_alsaadiperugia1203.jpgΟ Saadi al Gaddafi είναι ο 3ος μεγαλύτερος γιος του Καντάφι και έγινε γνωστός σαν ποδοσφαιριστής της Περούτζια το 2003 με την οποία έπαιξε μόνο σε 1 αγώνα μιας και ανιχνεύθηκε θετικός σε τεστ ναρκωτικών. Πριν τη μεταγραφή στην Περούτζια ήταν και στο ΔΣ της Γιουβέντους της οποίας εταιρία συμφερόντων του Καντάφι κατέχει το 7,5%. Το 2005 υπέγραψε για ένα χρόνο με την Ουντινέζε παίζοντας σε 1 αγώνα και την επόμενη χρονιά ήταν παίκτης της Σαμπντόρια χωρίς όμως να παίζει σε κανένα παιχνίδι. Επίσης έχει παίξει 18 φορές για την εθνική Λιβύης και έχει βάλει 2 γκολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού του Καντάφι, ενώ τελευταία λένε ότι συμμετείχε και στις μάχες στην πόλη Bani Walid.

Κι άλλοι συνεργάτες του Καντάφι βρίσκονται στο Νίγηρα

Την περασμένη Παρασκευή πέρασαν 12 αυτοκίνητα απ' τη Λιβύη στην πόλη του Νίγηρα, Agadez, συνοδευόμενα από Νιγηριανούς στρατιώτες. Τρεις υψηλόβαθμοι στρατηγοί του Καντάφι που έφτασαν την Πέμπτη στο Νίγηρα βρίσκονται υπό κατ' οίκο περιορισμό σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης Agadez, σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης. Σε μία βίλα στη Νiamey, βρίσκονται σύμφωνα με δηλωσεις επισήμων, 12 συνεργάτες του Καντάφι, επίσης υπό κατ' οίκο περιορισμό. Μεταξύ αυτών είναι συμφωνα με πληροφορίες και ο πρωην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, Mansur Daw.

Ο Νίγηρας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι θα ανταποκριθεί απέναντι στις υποχρεώσεις του προς την διεθνή δικαιοσύνη όσον αφορά τον Καντάφι, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.