22 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω απ΄την Ελλάδα και κοντά στην Αθήνα θα περάσει και μπορεί να πέσει ο δορυφόρος UARS

Αν ζείτε στην περιοχή ανάμεσα στις δύο γραμμές ρίξτε μια ματιά καλού κακού στον ουρανό, αν είστε σε εξωτερικό χώρο το Σάββατο τα χαράματα μεταξύ 5 και 8 το πρωί.

Κάπου εκεί θα περάσει πάνω απ' την Ελλάδα ακολουθώντας την κόκκινη γραμμή ο δορυφόρος Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) που βρίσκεται σε πορεία πτώσης στη γη.

Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ η πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο κάποιο απ' τα κομμάτια (βάρους 0,6 έως 158 kg) που θα αντέξουν την είσοδο στη γη, είναι 0.9% στην περιοχή που περιβάλλεται μεταξύ των δύο μπλέ γραμμών και έχει πλάτος 150-200 χλμ.. Να θυμίσουμε ότι ο δορυφόρος είχε βάρος 6,5 περίπου τόννους και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 17,000 μιλίων/ώρα. Επίσης προετοιμαστείτε γιατί το Νοέμβριο θα πέσει στη γη ένας ακόμα μεγαλύτερος γερμανικός δορυφόρος

Πιο ακριβείς πληροφορίες για την πορεία που θα ακολουθήσει ο δορυφόρος κατά την πτώση του θα ανακοινώσει η ΝΑΣΑ αύριο 12, 6 και 2 ώρες πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. Επίσης εδώ μπορείτε να παρακαλουθείτε ζωντανά πάνω από πιο σημείο της γής βρίσκεται ο δορυφόρος ανά πάσα στιγμή.