20 Οκτωβρίου 2011

Οι εκθέσεις της Τρόικας «δείχνουν» 6η δόση και μεγαλύτερο «κούρεμα»

http://img.protothema.gr/27E054DACF01C487F2FFE21332CE89CE.jpgΠροϋπόθεση για την 6η δόση αποτελεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με βάση όσα αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών της Τρόικα που θα αποτελέσει και το κριτήριο στη λήψη των αποφάσεων για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου Μπαρόζο, του Επιτρόπου Ρεν και του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ βρίσκονται δύο ξεχωριστές εκθέσεις των ελεγκτών της Τρόικα για τη χώρα μας.

Η πρώτη αφορά στην εφαρμογή και τις αστοχίες  του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Όπως αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες, η έκθεση δέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει την 6η δόση εφόσον ψηφιστεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο. Με δεδομένες  τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου, το Γιούρογκρουπ θα συνεδριάσει αύριο για να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφανθεί για την συνέχιση της δανειοδότησης.

Η δεύτερη έκθεση εστιάζει στη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έκθεση θα επισημαίνει ότι η κατάσταση εκφεύγει του ελέγχου και το χρέος δύσκολα θα καταστεί διαχειρίσιμο. Θα δίνει έτσι, αναφέρουν, το «πράσινο φως»  και για πιο μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θέμα το οποίο θα απασχολήσει έντονα τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών και των ηγετών της Ευρώπης, καθ’ όλο το «καυτό» Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

protothema.gr