20 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση στην Φρανκφούρτη

http://www.skai.gr/files/temp/6A6B16004E7E47DF8ABFB1067B7007C9.jpgΟλοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης - χωρίς δηλώσεις -η συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στη Φρανκφούρτη, παρουσία του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, του νέου προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, των ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Γερμανίας και της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η συνάντηση, που κράτησε περίπου δύο ώρες, διεξήχθη εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ της 23ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Τρισέ είπε ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης χρειάζεται άμεση δράση από τα κράτη μέλη τις επόμενες μέρες και χαρακτήρισε το ευρώ ως «προπύργιο» έναντι του πληθωρισμού.

Σε εκδήλωση για την αποχώρηση του κ. Τρισέ από την ΕΚΤ, η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι αν το ευρώ αποτύχει, θα αποτύχει και η Ευρώπη, αλλά «δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο» και χαρακτήρισε την σύνοδο της Κυριακής ως σημείο δράσης, το οποίο θα ακολουθήσουν κι άλλα.