14 Οκτωβρίου 2011

Απέκλεισε την περιοχή του ΧΥΤΑ η αστυνομία-Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες (βίντεο)

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5E974E3FAFF5B82937238B884E72A060.jpgΜυρίζει μπαρούτι στη Φυλή

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν συγκεντρωμένες στη λεωφόρο του ΝΑΤΟ απέκλεισαν πριν από λίγο την περιοχή της Φυλής και πλέον κανένας δεν μπορεί να πλησιάσει την περιοχή του ΧΥΤΑ. Αυτήν την ώρα βρίσκεται εισαγγελέας και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ανέθεσε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.

Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εκφράζει την πεποίθηση πως όλοι θα συνδράμουν, ώστε να πρυτανεύσει η λογική προς όφελος της κοινωνίας και της προστασίας των πολιτών.

Όπως μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι του protothema.gr, που βρίσκονται στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, έφτασε στο χώρο ένα περιπολικό το οποίο προειδοποίησε τους καταληψίες να επιτρέψουν την είσοδο στα πρώτα απορριμματοφόρα.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές που έχουν οχυρωθεί από νωρίς το απόγευμα μέσα στους χώρους του ΧΥΤΑ, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ έχουν προμηθευτεί με καδρόνια και πέτρες.

Σημειώνεται ότι στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, σε κοντινή απόσταση από τη χωματέρή, βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.