14 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Μιχελάκη σε Μόσιαλο-Ρέππα για τις προσλήψεις

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη  Ρέππα, που κατηγόρησαν τη ΝΔ για πολιτική εξαπάτηση, σχετικά με τις προσλήψεις και τη διόγκωση του κράτους, απάντησε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Μιχελάκης.

«Χρειάστηκαν δύο υπουργοί και τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες μας για διόγκωση του σπάταλου κράτους, τις οποίες υιοθέτησαν και βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ», ισχυρίσθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις καταγγελίες της ΝΔ, επειδή ο κ. Μόσιαλος και ο κ. Ρέππας δεν είπαν τίποτα για τις 30.000 προσλήψεις που έγιναν το 2010, για την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία υπουργών ή για τη δημιουργία νέων κρατικών δομών.

«Γιατί ενώ δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων κάνουν το ακριβώς αντίθετο; Γιατί χρειαζόταν, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί τώρα ειδικός φορέας για να προβλέπονται τα «τσουνάμι»; Γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, προχωρούν σε συμβάσεις έργου, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ;» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος της ΝΔ.