20 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Τώρα οι αντικαθεστωτικοί περιγράφουν και πως έγινε η σύλληψη Καντάφι!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8CapxCyYF8Dj96lBEouwwzZ6yabjOR_uRg7XlrjH9kYoME-QYaj86pGP33ORJfHCi7jOIxTOW1WiZ6suv4skoSfnKaf7fHtg7hQ196IKvF84e8m3tQhpNzvCHg0mAR6zwNsQURg4YUkmD/s1600/papandreou_kantafi.jpgΟ Καντάφι φώναζε «Μην πυροβολείτε»

Στη γενέτειρά του τη Σύρτη κρυβόταν ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μεταβατικού Συμβουλίου που περιέγραψε τη σύλληψη του πρώην ηγέτη της Λιβύης. Όταν οι δυνάμεις του συμβουλίου τον εντόπισαν, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από την πόλη που έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών, εκείνος φώναζε «Μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε!»

Ο Jamal abu-Shaalah δήλωσε στο Al Jazeera πως ο Συνταγματάρχης έχει πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών αλλά δεν είναι σαφές αν είναι νεκρός ή ζωντανός. Διεθνή μέσα μεταδίδουν πάντως πως έχει τραυματιστεί βαριά αλλά είναι ζωντανός ενώ αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως είναι τραυματισμένος στα πόδια.

Η πληροφορία για σύλληψη του Καντάφι ακολούθησε την ανακοίνωση του Μεταβατικού Συμβουλίου περί κατάληψης της Σύρτης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την είδηση.

Η λιβυκή τηλεόραση αναφέρει πως δεν είχε γίνει καμία δημόσια εμφάνιση του Καντάφι μετά την κατάληψη της Τρίπολης από τους αντικαθεστωτικούς.