06 Οκτωβρίου 2011

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και των χειμάρρων του Δήμου Βόλβης, ζητά ο Δήμαρχος Δ. Γαλαμάτης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-PD6BO2gB75DLb1leEBTzwNbiQs326sFJW7OFqB8JTs2pUBIByjBkVRG68Ilynw8MVkNEHWi9C75OMMAMFj-t-YRGcSDmo8XpSr6nYnzVyAhh3qr6bPPGISGnetrI7M_vC-_OGKSHHD8H/s400/STAVROS+0228.JPGΤην ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων μηχανισμών, για τον άμεσο καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων του Δήμου Βόλβης, που έχουν καλυφθεί από φερτά υλικά, κορμούς δέντρων, πέτρες , κλπ, μετά τη θεομηνία της 21ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Βόλβης, σε σημερινή συνάντηση αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΔΤΕΠΕΘ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Βόλβης, στο Σταυρό.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν περίπου 20 σημεία (επικίνδυνα ρέματα - χείμαρροι) όπου πρέπει οι εργασίες καθαρισμού τους να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων καταστροφών, αλλά και απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός που επισημαίνεται και στη σχετική Τεχνική Έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Οι άμεσες ανάγκες για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, αλλά και για έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, υπερβαίνουν και τις δυνατότητες, αλλά και τις αρμοδιότητες του Δήμου. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα. Οι καθαρισμοί των ρεμάτων και οι διευθετήσεις των χειμάρρων, αλλά και επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Τα ελάχιστα τεχνικά μέσα του Δήμου Βόλβης, που εργάζονται όλο αυτό το διάστημα καθαρίζοντας τα σημεία ευθύνης του Δήμου μας, είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών, τόσο της Περιφέρειας, όσο και της Πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν όπου τους ζητηθεί.»