17 Οκτωβρίου 2011

Μιχελάκης: πράξη συνέπειας η διαγραφή Λυμπερόπουλου

«Πράξη συνέπειας» χαρακτήρισε τη διαγραφή Λυμπερόπουλου ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης,  μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». «Η απόφαση αυτή ήταν μια πράξη συνέπειας και ευθύνης και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και απέναντι στο κόμμα»  δήλωσε για την ακρίβεια ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος διευκρίνισε πάντως ότι «η  θέση μας για τα ταξί δεν αλλάζει».

Για το άρθρο των τριών υπουργών ο κ. Μιχελάκης άφησε να εννοηθεί ότι είναι  εσωκομματική η στόχευση της κίνησής τους. «Αυτή η επιστολή δεν έχει νόημα να επιταχύνει κάποιες διαδικασίες. Είναι να δημιουργήσει κομματικό θέμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν σας θυμίζει ουσιαστικά την περιβόητη κίνηση των τεσσάρων πριν από μερικά χρόνια; Τώρα ξεκινά η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και καλό είναι να περιμένουμε» δήλωσε.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη επί της αρχής, αλλά επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει απέναντι σε συγκεκριμένα άρθρα, δεσμευόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα  αποφασίσει εγκαίρως.

Για το ζήτημα της συγκυβέρνησης,  ο κ. Μιχελάκης διερωτήθηκε, αποκλείοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο  : «Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου τα έχει αποφασίσει όλα. Έχει πάρει τα μέτρα, έχει δεχθεί πράγματα, έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή, τι δυνατότητα υπάρχει; Να εφαρμόσουμε αυτά που ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε μόνος του και αρνήθηκε ο ίδιος, με δική του ευθύνη, να υπάρξει κοινή συνεννόηση;».

Υποστήριξε ακόμη  ότι οι θέσεις της ΝΔ αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη.  «Πλέον όλο και περισσότερες φωνές βλέπουν στην Ευρώπη ότι οι θέσεις της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων γίνονται δεκτές και θεωρούνται σωστές. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όλους αυτούς για τις θέσεις μας και βλέπετε ότι οι θέσεις μας σιγά-σιγά κερδίζουν έδαφος» τόνισε.