17 Οκτωβρίου 2011

Δικαστικό αλαλούμ με την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

http://www.opinionpost.gr/news/wp-content/uploads/2011/10/poe_ota_mixanokiniti_poreia_aftodioikisi-300x266.jpgΣε εξέλιξη είναι η συνέντευξη τύπου του κου Καμίνη όπου με τον δήμαρχο Καλλιθέας κο Ασκούνη, είπαν πως στη διαμεσολάβησή τους για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι απάντησαν αρνητικά. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την άλλη επισημαίνει πως ζήτησε να τεθούν εγγράφως τα αιτήματά της.

Ο κος Ασκούνης τόνισε ότι δεν ζήτησε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την απεργία τους αλλά να την αναστείλουν μέχρι την Τρίτη το βράδυ που θα κατατεθούν οι τροπολογίες στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι από την άλλη, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όμως όπως είπε ο κος Καμίνης και μετέδωσε το δελτίο του Star, σήμερα συμφώνησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια λόγω των απεργιών των επόμενων ημερών.

Εντωμεταξύ, ένα δικαστικό αλαλούμ έχουμε από το πρωί της Δευτέρας σχετικά με την προσφυγή του δήμαρχου Αθηναίων στην δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αρνήθηκε να αναβάλλει την διαδικασία καθώς υπάρχει αποχή των δικηγόρων.

Το πρωί ο εκπρόσωπος των απεργών, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης, καθώς οι δικηγόροι συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Μέσα σε κλίμα έντασης, οι δικαστές αποχώρησαν και επανήλθαν μετά από λίγα λεπτά, δηλώνοντας πως δεν κάνουν δεκτό το αίτημα αναβολής, και προτίθενται να δικάσουν χωρίς δικηγόρους.

Οι απεργοί αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα «Υπηρέτες όλου του λαού και όχι του ΔΝΤ», ενώ ο νομικός εκπρόσωπός του Δήμου, δήλωσε στο δικαστήριο πως και ο ίδιος έχει σύγκρουση συμφέροντος και δεν μπορεί να παραστεί σε μια δίκη που γίνεται χωρίς δικηγόρους.

Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε χωρίς τους δικηγόρους και αναμένεται η απόφαση.