24 Οκτωβρίου 2011

Εισήγηση στον Άρειο Πάγο κατά αίτησης αναίρεσης της Μονής Βατοπεδίου

http://img.protothema.gr/1EB5D5D9412917193235D0954ADCCF5F.jpg[ Η εισήγηση αφορά την απόφαση που δημοσιεύθηκε με 4 χρόνια καθυστέρηση... δηλ. τη διαδικασία... για την ταμπακιέρα κουβέντα!!!
Ακόμα δεν ξέρει κανείς, μετά από 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ σε ποιον ανήκουν τα οικόπεδα και τ' ακίνητα!!! Και δεν βρίσκεται ένας βουλευτής της ΝΔ να κάνει μια ερώτηση!!! Για τέτοια βαριεμάρα κι απ' τη ΝΔ, μιλάμε...]

Να απορριφθεί η αίτηση της Μονής Βατοπεδίου με την οποία ζητείται αναίρεση απόφασης του Εφετείου Θράκης, θα εισηγηθεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αρεοπαγίτης Σπυρίδωνας Μιτσιάλης. Με την απόφαση του εφετείου Θράκης είχε κριθεί ότι νόμιμα δημοσιεύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.

Πρόκειται για την γνωστή απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης που είχε οδηγήσει στην καταδίκη της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Ψάλτη. Πιο συγκεκριμένα, η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση διεκδικήσεως της Μονής Βατοπεδίου των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας. Για την καθυστέρηση αυτή καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Για να δημοσιεύει η απόφαση χρειάστηκε η παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και του τότε επιθεωρητή δικαστηρίων και αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Παπανικολάου.

Τώρα, στον Άρειο Πάγο ο εισηγητής της υπόθεσης θα προτείνει να απορριφθούν ως αβάσιμοι και απαράδεκτοι οι λόγοι που προβάλλει η Μονή Βατοπεδίου για την αναίρεση της επίμαχης απόφασης του Εφετείου Θράκης που δέχθηκε ότι είναι νόμιμη η δημοσίευση δικαστικής απόφασης μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών.