27 Οκτωβρίου 2011

Η Μέρκελ έδειξε τις «ηγετικές της ικανότητες» στην Ε.Ε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0x_o5tcUHWKuDbky0g3oLeScBCmfBr47ZNmIn8KIgJQMROBrs2SoJMqD6cs5VCqgXIeMsvZKkiEIeBc__yJPqbftcWxxgNUVSyRg-XgDZ6GRMR7qoqE2viTDxMTd-PoVHEoS12jK8ZwQD/s1600/merkel+giorgos.jpgΤις «ηγετικές ικανότητες» της καγκελαρίου Μέρκελ χαιρέτισαν σήμερα Γερμανοί βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, επέβαλε κάποιους από τους βασικούς στόχους της Γερμανίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι συμφωνηθέντα μέτρα συνιστούν «ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Ταυτόχρονα, επεσήμαναν ότι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί και αυτό χρειάζονται ακόμη πολλές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο και να μετατραπούν οι αρχές του σε ένα μηχανισμό που θα λειτουργεί.

«Επέβαλε σε μεγάλο βαθμό τη θέση της δείχνοντας τις ηγετικές ικανότητές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασαν για την καγκελάριο.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί οι άλλες χώρες αποδέχτηκαν την άποψη της Γερμανίας για την επίλυση της κρίσης και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) στην Μπούντεσταγκ, Ράινερ Μπρίντερλε, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ARD χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνόδου «ένα βήμα προς τα εμπρός» αφού επιτεύχθηκαν οι απαιτούμενες συμφωνίες αλλά και επειδή το γερμανικό κοινοβούλιο έπαιξε ρόλο στις αποφάσεις. «Εκδημοκρατίσαμε τη διαδικασία στη Γερμανία. Αυτά είναι καλά νέα», σημείωσε.

newsbomb.gr