14 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΤ και εισαγγελέας στον ΧΥΤΑ Φυλής

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκονται αυτήν την ώρα στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπου έχει φτάσει εισαγγελέας αλλά και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην εμποδιστεί η είσοδος των ιδιωτικών απορριμματοφόρων, που έχουν κληθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής να μαζέψουν τα σκουπίδια. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Γ.Σγουρό η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ήδη ξεκινήσει με πέντε ιδιωτικά απορριμματοφόρα να έχουν βγει στους δρόμους. 

Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται επίσης περιμετρικά του χώρου.

Ο εισαγγελέας βρίσκεται εντός του χώρου και σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους, έπειτα από την τρίτη εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου για προκαταρκτική έρευνα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η ΓΑΔΑ καλείται να διερευνήσει τα αδικήματα της μόλυνσης περιβάλλοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, το τελευταίο σε βαθμό πλημμελήματος, εκτός της περίπτωσης που διαπιστωθεί ότι πολίτες υπέστησαν ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ζητείται μάλιστα ο εντοπισμός των δραστών που στην περίπτωσή τους θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε υγειονομική διάταξη σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών γιατί απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία.

enet.gr