18 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Ο Σαμαράς θα αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Αμετακίνητος στους τρεις άξονες «Οχι συναίνεση - Εκλογές τώρα - Αμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», τους οποίους εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.
Στενοί συνεργάτες του τόνιζαν χθες ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου με ανοικτά χαρτιά και απέκλειαν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να οδηγήσει η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου σε πολιτικές συγκλίσεις και, πολύ περισσότερο, σε κυβερνητικές συνεργασίες.


ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν χθες ότι κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα νέο τοπίο στις σχέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να αναμένονται ούτε από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, καθώς θεωρούν απίθανο να αναθεωρήσει η κυβέρνηση την οικονομική πολιτική της.
Οι ίδιες πηγές αναγνώριζαν, ωστόσο, ότι η εικόνα στη ΝΔ για το περιεχόμενο που μπορεί να έχει η πρόσκληση του Πρωθυπουργού είναι θολή, καθώς δεν είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών - τις επαφές για τη σημερινή συνάντηση χειρίστηκαν τα πολιτικά γραφεία τους, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης από την πλευρά της ΝΔ έστειλε εκ νέου χθες και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει επί της αρχής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
«Αν ο κ. Σαμαράς συμφωνήσει και στηρίξει αυτήν την πολιτική, ξαφνικά τα έσοδα της χώρας θα αυξηθούν, οι δαπάνες θα μειωθούν και θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια;», διερωτήθηκε (στον Βήμα FM 99,5), αλλά άφησε ανοικτό να στηρίξει η ΝΔ στη Βουλή επιμέρους διατάξεις, όπως είχε συμβεί με το Μεσοπρόθεσμο.