25 Οκτωβρίου 2011

Σε μυστική τοποθεσία η ταφή του Καντάφι

Σύμφωνα με το Reuters το Μεταβατικό (προς το Ισλάμ) Συμβούλιο της Λιβύης θα επιτρέψει την ταφή του Καντάφι ή έτσι δήλωσαν σήμερα. Γιατί προχθές επηρεασμένοι απ' τους φίλους τους τους αμερικάνους έλεγαν ότι θα τον "κηδέψουν στη θάλασσα" και χθες έλεγαν ότι θα ανταποκριθούν στο αίτημα της οικογένειάς του και θα τους παραδώσουν τις σωρούς του Καντάφι και του γιού του Μουτασίμ που προς το παρόν είναι ακόμα σε ψυγείο στη Μισράτα..

Μυστικό θα παραμείνει το σημείο της ταφής του Μουαμάρ Καντάφι και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο 4 άτομα θα παραστούν στην ταφή και θα πρέπει να ορκιστούν στο Κοράνι ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν ποτέ και σε κανέναν την τοποθεσία. 

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, επικαλούμενο φρουρό ασφαλείας, οι σοροί του Καντάφι, του γιου του Μουτασίμ κι ενός πρώην βοηθού του μετακινήθηκαν από το ψυγείο όπου φυλάσσονταν σε αποθήκη στη Μισράτα.

Εκπρόσωπος του τοπικού στρατού δήλωσε ότι η ταφή είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, ενώ πρόσθεσε ότι η τοποθεσία δεν θα αποκαλυφθεί, ώστε να μην υπάρξουν βανδαλισμοί. Ερωτηθείς για την μετακίνηση των σορών, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η διαδικασία της ταφής βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον φρουρό της αποθήκης, Σαλέμ αλ Μοχάντες, οι σοροί μετακινήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. "Η δουλειά μας τελείωσε. Ο Καντάφι μετακινήθηκε και το στρατιωτικό συμβούλιο της Μισράτα τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Δεν γνωρίζω αν τον έθαψαν ή όχι".

Δημοσιογράφοι του Associated Press είδαν τρία οχήματα να μπαίνουν στην αποθήκη αργά τη Δευτέρα και στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο και διαπίστωσαν ότι το ψυγείο ήταν άδειο.