22 Οκτωβρίου 2011

Ακίνδυνα τα κινητά για εμφάνιση καρκίνου

http://www.skai.gr/files/temp/96B5BD7AD035FE72D39921B40D893856.jpgΤα κινητά τηλέφωνα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με ευρεία έρευνα Δανών επιστημόνων, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 350.000 άνθρωποι και δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του British Medical Journal συμβαδίζουν με μία σειρά άλλων ερευνών που κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρκινικής Επιδημιολογίας της Κοπεγχάγης εξέτασαν ανθρώπους ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών, οι οποίοι είχαν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, και συνέκριναν τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου με άλλους, οι οποίοι δεν είχαν κινητό τηλέφωνο, κατά την περίοδο 1990 – 2007

Ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες, με περισσότερες από 5 δισ. συσκευές, σήμερα, σε χρήση, προκαλώντας αντιπαραθέσεις για την πιθανή σύνδεσή τους με βασικές μορφές όγκων του εγκεφάλου, όπως το γλοίωμα και το μηνιγγίωμα.

Πάντως, το βρετανικό υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να συνιστά στα άτομα κάτω των 16 ετών να μη χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και όταν τα χρησιμοποιούν, να το κάνουν για ελάχιστο χρόνο.