06 Οκτωβρίου 2011

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Dexia σε Παρίσι και Βρυξέλλες

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2011/10/06/40898_medium.jpg[Θυμίζουμε ότι το ερείπιο της DEXIA έχει κατηγορηθεί από κάποιους ότι έκανε παιχνίδια με τα ελληνικά CDS...]

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών, μετά το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του βελγικού χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή πλατφόρμα NYSE-Euro next.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης, βρήκε τη μετοχή να αποτιμάται στο 0,85 ευρώ, με μια ημερήσια ποσοστιαία απώλεια οριακά 17,50%.

Εντός της ημέρας, αναμένεται να συνέλθει στις Βρυξέλλες το ΔΣ της τράπεζας.

Σημερινά δημοσιεύματα του Βελγικού Τύπου ανέφεραν ότι, το «μικρό υπουργικό συμβούλιο» προτείνει η βελγική Dexia να εθνικοποιηθεί, χωρίς πάντως το περιεχόμενό τους να έχει επιβεβαιωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν, αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες «στο ενδιαφέρον διεθνούς επενδυτή για τη λουξεμβουργιανή Dexia».

Για τη γαλλική Dexia, εκφράζουν ήδη ενδιαφέρον δύο γαλλικές κρατικές τράπεζες, οι Caisse des Depots (συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο με 35%) και Banque Postale (συμμετοχή με 65%).