13 Νοεμβρίου 2011

Κρατούμενη 32 ετών αυτοκτόνησε σε κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας

Μια 32χρονη Ελληνίδα μητέρα ενός βρέφους, αυτοκτόνησε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας. Αναμένεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της.

Η κρατούμενη συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, κατηγορούμενη για κλοπή σε κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Πάτρας και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση και στη συνέχεια στα κρατητήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από λίγη ώρα πήγε στην αστυνομία και ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος υπέβαλε μήνυση εναντίον της.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι οι αστυνομικοί να επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, προκειμένου να πάρουν εντολή για τον αν θα την οδηγήσουν στο δικαστικό μέγαρο ή θα την αφήσουν ελεύθερη μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος, η κρατούμενη πήρε την κουβέρτα που είχε και επιχείρησε να θέσει τέλος στην ζωή της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο σκοπός αντελήφθη τις κινήσεις της, την έβγαλε έξω από τα κρατητήρια και αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίστηκε εν ζωή στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.