07 Νοεμβρίου 2011

Χτύπησαν και τη Μοσάντ οι «Anonymous» (video)

Τις ιστοσελίδες πολλών ισραηλινών υπουργείων, του ισραηλινού στρατού (IDF) και των μυστικών υπηρεσιών της Σιν Μπετ αλλά ακόμα και της Μοσάντ κατάφερε να «ρίξει» η διαδικτυακή οργάνωση «Anonymous», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιχμαλωσία δύο ακόμα πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας από το ισραηλινό Ναυτικό.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «διερευνούνται οι αιτίες της δυσλειτουργίας» των ιστοσελίδων και υπογράμμιζαν ότι είχαν πληγεί μόνο οι δημόσιες κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά όχι και τα εσωτερικά ηλεκτρονικά δίκτυά τους. Με άλλα λόγια, τόνιζαν με έμφαση ότι μόνο τα sites κατέβηκαν, δεν μπόρεσαν όμως να τα «χακέψουν» και να αποσπάσουν ενδεχομένως αλληλογραφία από τα κομπιούτερς των ισραηλινών υπουργείων και αρχών ασφαλείας.

Οι «Anonymous» είχαν προαναγγείλει την ενέργειά τους από το Σάββατο με βίντεό τους που κυκλοφορούσε στο YouTube  και στο οποίο μιλούσαν για άμεση ανταπόδοση στην τελευταία ανακοπή του πλου, απειλώντας παράλληλα ότι θα επαναλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές τους επιθέσεις κάθε φορά που οι ισραηλινοί θα κάνουν τα ίδια σε κάθε πλοίο που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Δείτε το βίντεο...