02 Νοεμβρίου 2011

«Στη Διασπορά υπάρχει μια δεύτερη Θεσσαλονίκη»

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing, Γιάννη Μπουτάρη, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, Στράτος Σιμόπουλος, και του κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη συγκρότηση της «Κιβωτού των Θεσσαλονικέων», ενόψει των εορτασμών του 2012 για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η «Κιβωτός των Θεσσαλονικέων» έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας «Thessaloniki Forward» η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πολυμεσικού portal το οποίο θα αναδείξει την πόλη σε τουριστικό προορισμό.

«Στη Διασπορά υπάρχει μια δεύτερη Θεσσαλονίκη. Στόχος της “Κιβωτού” είναι να συμμετάσχουν οι απόδημοι Θεσσαλονικείς στο κορυφαίο αυτό γεγονός, να επισκεφθούν την πόλη καταγωγής τους, να επιστρέψουν και να τιμήσουν τη γενέθλια γη. Να ανανεώσουν τους δεσμούς τους με τη Θεσσαλονίκη και να γίνουν μέρος της προσπάθειας να υιοθετήσουμε μια νέα νοοτροπία η οποία θα αναδείξει την εξωστρέφεια της πόλης, θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά και θα στηρίξει τη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία. Η λέξη «ανάπτυξη» θα αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο, μόνο όταν προωθηθεί με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις και όταν πάψει να εγκλωβίζεται στην αδάπανη λογική των εύκολων μεγαλοστομιών» ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012 και επισήμανε πως: «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι “γιορτάζουμε, συμμετέχουμε, κοιτάμε μπροστά”. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Θεσσαλονικείς. Ο εορτασμός του 2012, ωστόσο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει η Θεσσαλονίκη γνωστή στο εξωτερικό και να παρουσιάσουμε εκδηλώσεις που θα μείνουν ως παρακαταθήκη στην πόλη».