02 Νοεμβρίου 2011

Θετικός ο Βιεϊρίνια στο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος άφησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με δηλώσεις του στη Web TV του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τόνισε πως οφείλει πολλά στον «Δικέφαλο» του Βορρά, αλλά και την Ελλάδα που τον αγκάλιασε...

«Δεν έχω κάποιο δίλημμα για το πού θα παίξω. Είναι καλό να έχουμε τέτοια διλήμματα στη ζωή μας, καλά διλήμματα. Μίλησα και ξέρω πώς είναι τα πράγματα στην Πορτογαλία. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό να έχει συμπαίκτες όπως ο Ρονάλντο. Πάντα είχα το όνειρο να παίξω σε εθνική ομάδα, αλλά τώρα και με τη γέννηση του παιδιού μου έχω την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τη σιγουριά που μου δίνουν οι άνθρωποι εδώ.

»Αισθάνομαι καλά. Όλοι περιμένουν να πάρω μια απόφαση και να παίξω στην Ελλάδα γιατί το οφείλω πρώτα στον ΠΑΟΚ για όσα έχω κάνει ως παίκτης μέχρι τώρα και μετά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε.

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Δε νομίζω ότι ο κ. Σάντος ήρθε στο ματς με τον Παναθηναϊκό για να δει μόνο εμένα. Είχαμε αρκετούς διεθνείς παίκτες στο τελευταίο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι ήρθε να δει κι αυτούς. Δε νομίζω ότι ήρθε να με δει, μια και με ξέρει από τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ωραίο, όμως, γιατί από τότε που είμαι εγώ στον ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη φορά που έρχεται κάποιος από εθνική ομάδα για να με δει».

Ο ΠΑΟΚ περνά μία παρατεταμένη περίοδο κάμψης, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν το βάζει κάτω: «Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις τα άσχημα παιχνίδια και τις στιγμές που είχαμε αυτήν την περίοδο είναι να παίξουμε καλά στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς. Αυτό είναι νομίζω το πιο σημαντικό.

»Κάθε φορά, μετά από άσχημα αποτελέσματα ή κακές επιδόσεις, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι και τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι ενάντια στη Σάμροκ Ρόβερς και περιμένουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ματς και να περάσουμε αυτές τις κακές στιγμές γιατί για εμάς δεν είναι καλό και δεν αξίζει στους οπαδούς μας».

Όσο για το αν η πίεση ή η κούραση φταίει για τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και του ιδίου στον καταστροφικό-όπως εξελίχθηκε-Οκτώβριο, είπε: «Δε νομίζω πως είναι η κούραση. Η πίεση υπάρχει πάντα σε αυτήν την ομάδα και γι΄ αυτό το λόγο και είναι τόσο μεγάλη ομάδα και έχει τόσο καλούς παίκτες. Δεν αισθάνομαι κουρασμένος, αλλά δε γίνεται κάθε φορά να είσαι ο καλύτερος παίκτης ή η καλύτερη ομάδα.

»Υπάρχουν φορές και περίοδοι που τα πράγματα δεν πάνε καλά και το γκολ δεν έρχεται. Στα προηγούμενα παιχνίδια δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε, πιστεύω όμως ότι με τη δουλειά και με το χρόνο, τα πράγματα θα γίνουν ξανά όπως ήταν».
Newsroom ΔΟΛ