24 Νοεμβρίου 2011

Σημείο «επαφής» ψάχνουν ΠΑΟΚ και Πολιτεία για ρύθμιση του χρέους

Τον υφυπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, και στελέχη του Υπουργείου συνάντησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα τα μέλη της τριμελούς επιτροπής της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Θανάσης Κατσαρής και Δημήτρης Σαχπατζίδης, με αποκλειστικό αντικείμενο την πρόταση ρύθμισης των «παγωμένων» οφειλών της ΠΑΕ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Τα συγκεκριμένα χρέη απορρέουν από ετών και η αντιπροσωπεία των παραγόντων του ΠΑΟΚ ζήτησε ρύθμιση και καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου, που προσδιορίζεται περίπου στα 17 εκατομμύρια ευρώ, και την αποπληρωμή του υπολοίπου με δόσεις, απαλλαγμένου από προσαυξήσεις και τόκους.

Αναμένεται η θέση του Υπουργείου Οικονομικών στο παραπάνω αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε να δρομολογηθεί και η τακτοποίηση μιάς πολύχρονης εκκρεμότητας που επιβαρύνει με κάθε τρόπο την εταιρεία.

Περισσότερα κανείς δεν μπορεί να πει για μία υπόθεση που θα έχει ενδιαφέρον μόνο όταν προκύψει οριστικό αποτέλεσμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο οι δύο πλευρές θα πρέπει να συναντηθούν εκ νέου.

Επίσης, αυτό που «βγαίνει» από τον ΠΑΟΚ είναι ότι «ασπρόμαυροι» ζητούν να πληρωθεί το χρέος με δόσεις, οι οποίες χρονικά θα επιτρέπουν στον σύλλογο να είναι συνεπής στην αποπληρωμή τους.

Στην αρχική ενημέρωση προς τον κ. Οικονόμου, ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να δοθεί στον ΠΑΟΚ μακροχρόνια χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., τα χρήματα από την οποία να πάνε απευθείας για την αποπληρωμή των δόσεων. Η πρόταση αυτή από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραμένει, πρέπει, όμως, να δοθεί το «πράσινο φως» από τους αρμόδιους στο Υπουργείο.

Επιστροφή Αρίας...

Στο μεταξύ, πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα του προσεχούς Σαββάτου με την Κέρκυρα. Ετσι μετά τους Ιβιτς, Ετο που είναι στη διάθεση της ομάδας τους, σήμερα στο πρόγραμμα μπήκε και ο Ντιέγκο Αρίας, που ξεπέρασε τις συνέπειες μιάς απλής ίωσης, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Κοστίν Λαζάρ.

Ο προπονητής Λάσλο Μπόλονι είχε την ευκαιρία το απόγευμα να παρακολουθήσει στην Ηράκλεια Σερρών τον αγώνα Κυπέλλου Μ. Αλεξάνδρος Ηράκλειας-Εθνικός Αστέρας, όπου η νικήτρια ομάδα, ο Εθνικός Αστέρας, θα είναι ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας.