16 Νοεμβρίου 2011

Γ. Μιχελάκης: «Να υλοποιηθεί η απόφαση και άμεσα εκλογές»

«Μπορώ να σας πω με ασφάλεια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταχθεί κατά της λίστας. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μια διαδικασία, η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας μια αποστολή, να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές. Το καλύτερο, λοιπόν, που θα μπορούσε να γίνει είναι να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μχελάκης, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Στο μεταξύ, ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος αν ο βουλευτής επιμείνει στην καταψήφιση της νέας κυβέρνησης.

«Θέλω να σημειώσω ότι τα οργανωμένα σύνολα, όπως είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες, λειτουργούν με κανόνες. Και στους κανόνες αυτούς δείχνουμε όλοι σεβασμό και πειθαρχία. Πάντως δεν θέλω να πω τίποτα, πριν ο κ. Καμμένος καθορίσει την στάση του με την ψήφο του στην Βουλή», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του Σ. Χατζηγάκη, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε:

«Ο κ. Χατζηγάκης έχει μια ιστορική αναδρομή στην παράταξη, την οποία σεβόμαστε, τιμούμε και αναγνωρίζουμε. Αλλά αυτό οφείλει να το προστατεύει πρώτα ο ίδιος. Δεν μπορεί την παράταξη, μέσα από την οποία ανεδείχθη και έγραψε αυτή την λαμπρή πορεία, να την στηλιτεύει με τις δηλώσεις του».