16 Νοεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: Στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου

Τη στήριξή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: "Θέλω να είμαι σαφής. Πρώτα απ’ όλα θέλω να δηλώσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη η οποία θα στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης αυτή την κυβέρνηση, χωρίς να μετέχει σ’ αυτή την κυβέρνηση. Θα τη στηρίξουμε διότι πιστεύαμε, πιστεύουμε και θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να δοθεί μια μάχη, να σωθεί η χώρα και να μπορέσει πραγματικά να βρει το βηματισμό της μέσα στην ευρωζώνη".

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απηύθυνε έκκληση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: "Μην επιτρέψετε τα εσωκομματικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ, τα εσωτερικά σας προβλήματα, το θέμα διαδοχής, η λίστα η οποία απειλείται από χθες να επιβληθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να γίνουν λόγος υπονόμευσης της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Και θα γίνουν".

Αναφερόμενη στη στάση της Ν.Δ. υπογράμμισε: "Δεν έχω ξαναδεί ένα κόμμα το οποίο να θέλει να είναι ταυτόχρονα συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο. Ένα κόμμα το οποίο να αρνείται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την έννοια της συνευθύνης. Μα, συνευθύνη νιώθει η Δημοκρατική Συμμαχία που ήμαστε τέσσερις βουλευτές στη Βουλή και που δεν μας αναγνωρίζει ο Κανονισμός, όπως ορθώς είπε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, ως κόμμα. Νιώθουμε ότι έχουμε συνευθύνη γιατί ο καθένας από εμάς είμαστε ένας από τους τριακόσιους αυτής της Βουλής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τον Κανονισμό ή μέλος της μεταβατικής Κυβέρνησης αρνείται ότι έχει συνευθύνη; Έλεος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, κάπου σταματάει η λογική σ’ αυτή τη χώρα! Φοβούμαι ότι εσείς διαβήκατε τον Ρουβίκωνα αυτόν".