25 Νοεμβρίου 2011

Φάτε κουτόχορτο όσοι δεν ψάχνετε και... καλή σας όρεξη

Διαβάζω στο παχύδερμο για τη Μέρκελ:

Κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Ωστόσο όταν έγινε τριών ετών οι γονείς της μετακόμισαν στην Ανατολική Γερμανία, όπου ο πατέρας της ανέλαβε ένα άσυλο για διανοητικά καθυστερημένα παιδιά στην πόλη Τεμπλίν των 13.000 κατοίκων.

Διαβάζω και στη wikipedia εδώ και εδώ:

Την ίδια χρονιά (1954), μερικές εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης (της Μέρκελ δηλ.), η οικογένεια μετακόμισε στην Αν. Γερμανία. ο Κasner διορίστηκε παπάς της ευαγγελικής εκκλησίας στο χωρίο Quitzow (σήμερα έχει 350 κατοίκους). Το 1957 (όταν η Μέρκελ ήταν τριών χρονών) μετακόμισαν στην κωμόπολη Templin προκειμένου ο Kasner να οργανώσει την ίδρυση ενός σεμιναρίου για εκκλησιαστικές υπηρεσίες (δηλ. να κάνει μετεκπαίδευση σε παπάδες). Ο χώρος όπου διοργανώνονταν τα σεμινάρια ήταν σε ένα κτιριακό συγκρότημα της εκκλησίας, έξω από το Templin, στο Waldhof, στο οποίο από το 1958 στεγάζονταν και διανοητικά ανάπηροι.

Φάτε λοιπόν κουτόχορτο όσοι δεν ψάχνετε τι διαβάζετε και φανταστείτε τι μας ταϊζουν με ότι δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε... καλή μας όρεξη