02 Νοεμβρίου 2011

Αυστηρές προειδοποιήσεις Μέρκελ-Σαρκοζί στην Ελλάδα δηλ. στον Παπανδρέου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9D768F93966BAF0385B4711B1AF49796.jpgΝα συμπεριφερθεί με συνείδηση, μόνος δρόμος η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

«Θα ήταν ωφέλιμο για όλους αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με συνείδηση», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες συναντήσεις στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20 στις Κάννες.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, στις 18.30 ώρα Ελλάδος, ενώ τρεις ώρες αργότερα, στις 21.30 ώρα Ελλάδος θα έχουν συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να θέσουν το εξής αυστηρό τελεσίγραφο στον κ. Παπανδρέου: « Ή εφαρμόζεται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ή η Ελλάδα χρεοκοπεί. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Το κλίμα στις Κάννες αναμένεται βαρύ για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ για αυτό προϊδέασε ήδη από το βράδυ της Τρίτης ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος και κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σωτηρία της Ελλάδας πέραν της εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.