29 Νοεμβρίου 2011

Οι εκδηλώσεις των εορτών στην Αθήνα

Στο πνεύμα των καιρών, των δύσκολων καιρών, ο δήμος Αθηναίων θα επιδιώξει μέσα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να στείλει το μήνυμα για συμμετοχή και αλληλεγγύη. Από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, πλατείες και γειτονιές θα γεμίσουν με χρώματα, ήχους και κάθε είδους καλλιτεχνικές δράσεις (από κουκλοθέατρο και στολισμό δέντρων με ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι ροκ και κλασική μουσική).

Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι το συνολικό κόστος των φετινών γιορτών θα κοστίσουν στο δήμο 200.000 ευρώ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα το 2008, όπου το κόστος έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με μότο «Τα Δένδρα Στολίζονται στο Ύψος των Παιδιών», έχει προγραμματιστεί ώστε τα παιδιά να δώσουν την πραγματική εικόνα της Αθήνας, μιας πόλης ξεχωριστής, δυναμικής, νεανικής και όχι υπερφίαλης, που αγαπάει τις νεραντζιές της και όχι τα πανύψηλα χριστουγεννιάτικα «δέντρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανακοινώνοντας τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις της πόλης, τόνισε, ότι αποτελεί κατάκτηση για τον δήμο της Αθήνας το γεγονός, ότι επιστρατεύτηκε μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό, αναφερόμενος στους 700 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις αλλά και στους εργαζομένους του δήμου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα, ότι το κέντρο εξακολουθεί να ζει και να γιορτάζει.

Ο κ. Καμίνης τόνισε επίσης, ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι το κλειδί της επιτυχίας των φετινών εορτών, καλώντας μικρούς και μεγάλους σε 17 γειτονιές της Αθήνας, όπου θα υπάρχει αστυνόμευση σε 24ωρη βάση, προκειμένου οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αθήνας να συμμετέχουν με ασφάλεια στο κάλεσμα της πόλης.

Ο στολισμός θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως τις 9 του μήνα, την ημέρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η Γιορτή της Πόλης από την πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερες πληροφορίες του αναλυτικού προγράμματος των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο christmasinathens.gr, που θα λειτουργήσει από τις 5 Δεκεμβρίου.