11 Νοεμβρίου 2011

Μάχη οπισθοφυλακής από την προεδρική φρουρά

«Δεν έβαλα ποτέ όρους στους πολιτικούς αρχηγούς» τόνισε στην πρώτη του δήλωση ο Λουκάς Παπαδήμος. «Ότι έχουμε πει ισχύει» απάντησαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, που έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες πως το όνομα του πρώην κεντρικού τραπεζίτη βγήκε από το τραπέζι γιατί διαφωνούσε με τους όρους του η ΝΔ. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου δήλωναν ότι ο Γιώργος και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα είναι οι εγγυητές της συμφωνίας για να προχωρήσει η εξυγίανση των τραπεζών και των ΜΜΕ. «Ο Λουκάς δε θα δεχθεί καπέλο» από κανέναν, είναι η αυστηρή απάντηση ανθρώπων που ξέρουν τον νέο πρωθυπουργό.
«Εγγυητές είναι όλοι» προσέθεταν και επισήμαιναν με νόημα πως «όλοι θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα που θα δείξουν, αλλά και από τη συνέπεια λόγων και έργων»!

Την ίδια ώρα αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση για τη νέα κυβέρνηση από τον διευθυντή του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου. «Ενώ η ΝΔ έστειλε τον γραμματέα της και ο ΛΑΟΣ τον αντιπρόεδρό του»! Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφόρησαν και φήμες που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν πως αρνούνται να πιστέψουν. Πω ς «ο Γιώργος θέλει το υπουργείο Εξωτερικών»!

«Αν γίνει αυτό θα διαλυθούμε τώρα» είναι το μήνυμα βουλευτών, που ούτως ή άλλως ετοιμάζονται να θέσουν θέμα ηγεσίας. Και δεν πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

protothema.gr