14 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μετά την απόφαση διορισμού του ως υφυπουργού Υγείας στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, απευθύνει προς όλα τα μέλη της ΝΔ Θεσσαλονίκης το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητέ φίλη/ε

Απευθύνομαι σε εσένα σήμερα, λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή μου στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου για να σού τονίσω μερικά κρίσιμα στοιχεία της παρούσας πολιτικής συγκυρίας.

Κατ’ αρχάς εκτιμώ πως η τοποθέτησή μου στη θέση του υφυπουργού σηματοδοτεί:

- Την εκτίμηση που τρέφει ο Προέδρός μας προς την οργανωμένη βάση του κόμματός μας.

- Την αναγνώρισή της δουλειάς μας στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, που χάρη και στις δικές σου προσπάθειες παραμένει, όπως πάντα, στην πρωτοπορία των αγώνων του κόμματός μας για μία καλύτερη Ελλάδα.

Επιτρεψε, να σού δηλώσω με ειλικρίνεια και πάθος ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και να πετύχει το εγχείρημα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει προσχηματικά στην κυβέρνηση αυτή. Ο σχηματισμός της ήταν η μόνη διέξοδος. Σε αντίθετη περίπτωση η καταστροφική προοπτική της χρεοκοπίας πρόβαλε απειλητικά. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε στιγμή μπροστά στο όποιο κομματικό κόστος. Με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση πετύχαμε τους τέσσερις στόχους μας, κάτι που αποτελεί τεραστίου μεγέθους πολιτική νίκη:

- Αποσοβήσαμε την καταστροφική προοπτική του Δημοψηφίσματος.

- Απομακρύναμε τον επικίνδυνο για την χώρα Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου.

- Εξασφαλίσαμε την 6η δόση και την πρόοδο των απαραίτητων διαδικασιών για την εφαρμογή των συμφωνιών της ΕΕ.

- Η χώρα –επιτέλους- οδηγείται σε εκλογές για να αποκαταστήσει ο Λαός την αληθή αναλογία των πολιτικών δυνάμεων κοινωνίας- Βουλής.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου ζωής. Ως μέλος της θα εργαστώ άοκνα για να πετύχει τους συγκεκριμμένους σκοπούς της.

Τέλος, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα συνεχίσει την αποτελεσματική δουλειά για τον τόπο και το κόμμα μας, ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές στην ηγεσία της.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Αλλά είμαστε εδώ. Ενωμένοι και αποφασισμένοι. Για την Ελπίδα της Ελλάδας και την Ελλάδα της Ελπίδας.