14 Νοεμβρίου 2011

ΚΟ σήμερα στη ΝΔ για απολογισμό

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο θα κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία έχει συγκαλέσει (13.00) την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου «έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε».

Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:

-πρώτον, ακυρώθηκε το δημοψήφισμα,

-δεύτερον, εξαναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στην Βουλή.

-τρίτον, επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου

-τέταρτον, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης και η χρονική διάρκειά της είναι πολύ συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ θα στηρίξει όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα καταψηφίσει εκείνα με τα οποία δεν θα συμφωνεί.

Πηγή: Καθημερινή.