Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Γιώργος παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο μέχρι χθες πρωθυπουργός της χώρας, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, στις 11 Νοέμβρη 2007. Τέσσερα χρόνια μετά, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το να παραμείνει στο τιμόνι, έχοντας χάσει την πρωθυπουργία και δεχόμενος πλήθος αρνητικών μηνυμάτων από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα για το μέλλον του ήρθαν από βουλευτές αλλά και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω. Κατόπιν, η απόφασή του να προτείνει τον Φ. Πετσάλνικο για πρωθυπουργό, προκάλεσε ουσιαστικά την εξέγερση δεκάδων βουλευτών.
Συγκεκριμένα, πενήντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν χειρόγραφη (!) επιστολή προς τον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!
Θέμα διαδοχής θέτει ο Δημήτρης Λιντζέρης
Εν τω μεταξύ θέμα διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθεσε ήδη ο βουλευτής του κόμματος, Δ. Λιντζέρης, τονίζοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κινήσει τις συνταγματικές διαδικασίες και τις καταστατικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα».
Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84, ο κ. Λιντζέρης, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τη λήξη της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μην έχετε την αντίληψη των ημερομηνιών... Έχουν να κάνουν με πολιτικές θέσεις. Δεν είναι στις 11 του μηνός, αρκεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Ας καταλήξει κάπου αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα».
Επιπλέον χθες, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αφού επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συνέδριο, έστειλε σε όλες τις κομματικές κατευθύνσεις απειλητικά μηνύματα λέγοντας: «Σε όσους σχεδιάζουν, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητά τους, να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και κόμματος, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία».