13 Νοεμβρίου 2011

Γκρίνια βουλευτών στη ΝΔ

Την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συγκαλεί ο Πρόεδρος της ΝΔ με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του.

Στην Συγγρού καταφθάνουν συνεχώς μηνύματα δυσαρέσκειας από την βάση του κόμματος αλλά και από βουλευτές. Ο Πάνος Καμένος με δηλώσεις του στην «Realnews» τονίζει κατηγορηματικά πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Αντίθετος με την κομματική γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει περισσότερο χρόνιο στην διάθεση της προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους της. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει παραπάνω για υλοποιήσει το έργο που τις ανατίθεται αυτή την στιγμή. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα εξάμηνο για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που έχει αναλάβει. Το θέμα αυτό θα κριθεί και από την επίτευξη η όχι των στόχων»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε στον Real fm 97,8 πως το νέο κυβερνητικό σχήμα προήλθε μετά από τις πιέσεις της Ε.Ε. «Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση δεν προήλθε από την ελεύθερη βούληση των κομμάτων, μας επιβλήθηκε. Η Ευρώπη βολοδέρνει αυτή τη στιγμή, σε μια τρικυμία και αυτή επέβαλλε την κυβέρνηση για λόγους εκτάκτου ανάγκης -επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου μας έφερε εδώ που μας έφερε- χωρίς να έχει τη συναίνεση του λαού και των πολιτικών».

Στα «κάγκελα» και οι συνδικαλιστές

Έσπασαν τα τηλέφωνα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, αλλά και των βουλευτών του κόμματος από εξαγριωμένους «γαλάζιους» συνδικαλιστές, αλλά απλά στελέχη τα οποία διαμαρτύρονται για την συμμετοχή της ΝΔ στην νέα κυβέρνηση αλλά και για το γεγονός να είναι νέος Πρωθυπουργός ένας τραπεζίτης.

Ο Νίκος Κιουτσούκης χαρακτηρίζει «Παπαδήμ(ι)α» την νέα κυβέρνηση και εκφράζει με δήλωση του την δυσαρέσκεια του για την στάση της ΝΔ. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις υποτακτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα είμαστε απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που θεωρεί μονόδρομο τα μέτρα εις βάρος των πολιτών και κυρίως εις βάρος των νόμιμων και μόνιμων υποζυγίων Θα συνεχίσουμε τον αντιμνημονιακό μας αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης του κόσμου της εργασίας».

Ένας ακόμα γαλάζιος συνδικαλιστής, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ απορεί πως είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει συμφωνήσει με μία πολιτική που μέχρι χθες την καταψήφιζε και την κατηγορούσε. «Θα έπρεπε να δει πρώτα τι πολιτική θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση και μετά έπρεπε να αποφασίσει για το αν θα συνεργαστεί» δηλώνει κατηγορηματικά στο Real.gr ο Ηλίας Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα Οι «γαλάζιοι» την δήλωση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δ. Σταμάτη που είχε κάνει λόγο για κοινοβουλευτική χούντα. «Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτή τη στιγμή, συνιστά κοινοβουλευτική χούντα» είχε τονίσει ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ.

Εκλογές εδώ και τώρα ζητούν οι συνδικαλιστές

Από την πρώτη στιγμή οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές είχαν ταχθεί υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες και μιλούν για «αναδίπλωση» στην γραμμή που ακολουθούσε μέχρι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η επιλογή και η δημιουργία ενός «κυβερνητικού μορφώματος» και μάλιστα με έναν Πρωθυπουργό τον οποίο κατά την άποψή μας τον επέβαλαν οι υποτακτικοί του ΠΑΣΟΚ, τα εξαπτέρυγα, οι πρόθυμοι και τα παπαγαλάκια του συστήματος, μας δίνει το δικαίωμα να διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την πολιτική που θα ακολουθηθεί» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και καταλήγει στην δήλωση του με ένα προεκλογικό σύνθημα της που χρησιμοποίησε η ΝΔ το 2000 «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα, και την θέλουμε».

Στα «κάγκελα» βρίσκονται και οι γαλάζιοι δημόσιοι υπάλληλοι «Τον λόγο το έχει ο λαός. Σε αυτή την κατοχική χώρα που έχει γίνει προτεκτοράτο, η Τρόικα θα πρέπει να φύγει και οι πολίτες θα πρέπει να την διώξουν» επισημαίνει ο Η. Ηλιόπουλος.

Η γραμματεία συνδικαλιστικού οργάνου δέχεται τις περισσότερες διαμαρτυρίες, ωστόσο από τους πρώτους που εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για την κυβέρνηση συνεργασίας, ήταν ο επικεφαλής της γραμματείας Γιάννης Μανώλης. Το «εκρηκτικό» κλίμα που επικρατεί στην βάση της ΝΔ προβληματίζει ιδιαιτέρως την ηγεσία του κόμματος η οποία προσπαθεί να κατευνάσει τους τόνους υποστηρίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική, έχει συγκεκριμένο σκοπό και πως πολύ σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Επίσης από την Συγγρού τονίζουν την κατηγορηματική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της νέας δανειακής σύμβασης.

real.gr