28 Νοεμβρίου 2011

Παραδέχθηκε τα λάθη του ο ΓΑΠ: «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα κανό αλλά καράτε»

Για τα λάθη και τις παραλήψεις κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του μίλησε το πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Γερμανικό περιοδικό Spiegel. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό των δύο ετών που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της χώρας τονίζοντας ότι πέτυχε πολλά αλλά έκανε και εξίσου πολλά λάθη.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν οι συμβολισμοί που επέλεξε για να κρατήσει ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα των υπουργών του “Δεν έπρεπε να κάνω κανό για να δείξω ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, το κανό είναι ένα παθητικό σπορ, έπρεπε να είχα επιλέξει κάτι πιο δυναμικό. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα επέλεγα σίγουρα μποξ η καράτε”. Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι το στρατηγικό του λάθος ήταν η απομάκρυνση της κ. Κατερίνας Μπατζελή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης “Στελέχη σαν τη Κατερίνα δε βρίσκεις εύκολα, έπρεπε να την κρατήσω πάση θυσία”

Ένα χαρακτηριστικό του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει στους κοντινούς του ανθρώπους, αυτό φαίνεται να το πλήρωσε και κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του καθώς εμπιστεύτηκε τη σύζυγό του Άντα στις ενδυματολογικές του επιλογές. “Φορούσα συνέχεια μαύρα και μπλε κοστούμια, το αγαπημένο μου χρώμα είναι το γκρι. Το μπλε και το μαύρο είναι πολύ επίσημο και αυτό με απομάκρυνε από τη βάση του ΠΑΣΟΚ”.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επόμενες κινήσεις του ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι δε θα ξαναπιάσει ποτέ στα χέρια του το ipad ενώ προσέθεσε με νόημα ότι θα αρχίσει να τρώει παϊδάκια και γαρδούμπες σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης του με την ελληνική κοινωνία.

http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=2007