14 Νοεμβρίου 2011

Διεγράφη ο Χατζηγάκης... ακολουθούν κι άλλοι μπας και σοβαρευτούμε επιτέλους

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τις γελοίες δηλώσεις του και ζητείται και η διαγραφή του από το κόμμα.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι οι δηλώσεις Χατζηγάκη προσβάλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης, που είναι ιστορικά προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη, ενώ επισημαίνεται ότι η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη τάσεων στο κόμμα, είναι ευθέως αντικαταστατική. Παράλληλα με έγγραφο του Α. Σαμαρά προς τον Γ. Τραγάκη, ο βουλευτής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Επίθεση Σ. Χατζηγάκη σε βουλευτές της ΝΔ

Ο κ. Χατζηγάκης προέβη νωρίτερα σε σφοδρή επίθεση σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε πως το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.