22 Νοεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: «Καλώ τον Α. Σαμαρά να υπογράψει» για να μην κάνω μόνος μου την κολοτούμπα

Την πρόθεσή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια της χώρας μας να λάβει την έκτη δόση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του, καλώντας παράλληλα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του είπε πως εάν δεν υπάρξουν οι υπογραφές που ζητούν οι ξένοι, τότε δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν την 1η και 15η του μηνός οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Θα με κυνηγά εμένα όλη Ελλάδα; H πρώτη δηλαδή μεγάλη μου πατριωτική πράξη θα είναι να στερήσω μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτίθεται να δημοσιεύσει στο κομματικό έντυπο επιστολή προς τον ελληνικό λαό με την οποία θα εξηγεί τις θέσεις του, υπέρ της λήψης της 6ης δόσης, η οποία προϋποθέτει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι ξένοι.

Στη συνέχεια θα κοινοποιήσει αυτή την επιστολή προς τους πιστωτές της χώρας, ώστε να εκληφθεί ως δέσμευση από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Όπως είπε, θα ζητήσει και την δέσμευση των πιστωτών μας, προκειμένου να μην «υπάρχει αθέτηση των συμφωνηθέντων».

Υποστήριξε ότι η τρόικα με τις πιέσεις που ασκεί στη χώρα μας, «θα φέρει σε 4 μήνες την αριστερά στην κυβέρνηση» και είπε ότι στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας την Κυριακή τους, ανέφερε ότι «θα γίνουμε η Κούβα της Μεσογείου», ζητώντας τους «να είναι πιο συγκρατημένοι».

Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση και «ή κάνουμε ότι έχουμε συμφωνήσει, ή πτωχεύουμε και οδηγούμαστε σε διεθνή απομόνωση». Προειδοποίησε ότι εάν δεν πληρωθεί το ομόλογο ύψους 2 δισ. ευρώ που λήγει στις 16 Δεκεμβρίου «τότε πτωχεύουμε και μετά έρχεται το χάος».

Τέλος εκτίμησε ότι η ημερομηνία των εκλογών «πηγαίνει λίγο πιο πίσω» γιατί, όπως είπε, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.