11 Νοεμβρίου 2011

Στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση βιομήχανοι και εξαγωγείς

Ικανοποιημένοι από τη νέα κυβέρνηση εμφανίζονται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς. Την ίδια ώρα, το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ζητά να μην επιβληθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των ελληνικών εξαγωγών καθώς εκτιμά ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες με το νέο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.

Η πρόεδρός του Χριστίνα Σακελλαρίδη δηλώνει: «Μας προσθέτει αισιοδοξία η ανάληψη του υψηλού καθήκοντος της Πρωθυπουργίας της νέας Κυβέρνησης, από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της παγκόσμιας αγοράς, με πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της ελληνικής οικονομίας και με διεθνές κύρος και αναγνώριση».

Αλλά και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς χαρακτηρίζει ως «μονόδρομο αισιοδοξίας» την κυβέρνηση συνεργασίας με τον πρόεδρό του Δ. Μαθιό να υπογραμμίζει: «Η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα κρισίμων προβλημάτων της χώρας, μεταξύ των οποίων και η πολιτική κρίση, προβάλλει έως μονόδρομος αισιοδοξίας και για τις επιχειρηματικές τάξει. Η επιτυχία του έργου της κυβέρνησης θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, συνεννόησης και κυρίως ταχύτητας σε κάθε μορφή δράσης. Οι δυσάρεστες εξελίξεις των προηγουμένων ημερών δεν επιτρέπουν να χαθεί άλλος χρόνος. Η οικονομία απαιτεί τώρα πολιτικό θάρρος και πολιτική συναίνεση. 'Αλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδης, τόνισε πως «Η υλοποίηση της σύμβασης αυτής σημαίνει εφαρμογή των όρων της που δεν μπορεί να γίνει από Κυβέρνηση μεταβατική παρά μόνο από Κυβέρνηση που θα εκλέξει ο Ελληνικός λαός κατά τις επόμενες γενικές βουλευτικές εκλογές», ενώ δήλωσε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα στους πολίτες αυτής της χώρας που ήδη έχουν υποστεί συνεχείς και πολλαπλές οικονομικές θυσίες για την έξοδο της από την παρούσα οικονομική κρίση.