13 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται "φουσκωμένα" χαράτσια ακινήτων... κατά λάθος ;)

Πολλά λάθη στον υπολογισμό των τετραγωνικών διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Άλλοι επισημαίνουν ότι ενώ είναι αποδεδειγμένα άνεργοι, ο λογαριασμός έρχεται με το χαράτσι.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της καλεί τους πελάτες - καταναλωτές που διατυπώνουν ενστάσεις για το ύψος του τέλους που καλούνται να πληρώσουν, να προσφεύγουν είτε στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που αντιτάσσονται στο μέτρο της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν καταβάλλουν το τέλος και δηλώνουν οτι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους δημότες τους.

Είναι χαρακτηριστικό οτι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις εφορίες, αλλά και η μεταφορά τμημάτων ενόψει της αναδιάρθρωσής τους, σε συνδυασμό με τη βροχή των αιτήσεων υπαλλήλων των ΔΟΥ για συνταξιοδότηση ενόψει της υποχρεωτικής εξόδου μέσω της εργασιακής εφεδρείας, έχουν μπλοκάρει την είσπραξη εσόδων, τους ελέγχους και τις βεβαιώσεις προστίμων.

Παράλληλα, λόγω της δυσλειτουργίας των εφοριών δεν εξυπηρετούνται πολλοί πολίτες που έλαβαν το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ τα λάθη στον υπολογισμό του τέλους είναι πάρα πολλά.

megatv.com