To σίριαλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα σχολιάζεται εκτενώς από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικός ο τίτλος των Financial Times «Ελλάδα: Ζητείται Πρωθυπουργός»
Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει: «Οι Έλληνες ηγέτες αποτυγχάνουν να σχηματίσουν συνασπισμό» σημειώνοντας στον υπότιτλο:
«Φήμες ότι ο τωρινός πρόεδρος της Βουλής θα οριστεί ως ο επόμενος πρωθυπουργός, ενώ φόβοι εγείρονται ότι η Αθήνα θα μείνει ακυβέρνητη εν μέσω κρίσης». Παράλληλα η εφημερίδα σε άλλο άρθρο συμπληρώνει: «Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού λήγουν χωρίς συμφωνία-Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011», και «Ο Παπανδρέου απευθύνεται στο έθνος».
Το BBC με τη σειρά του μεταδίδει: «Οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ξεκινούν για 4η μέρα» και προσθέτει: «Οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι να κρατήσουν για 4η μέρα τις συζητήσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού, εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ». Το βρετανικό δίκτυο προσθέτει : «Ελληνική κρίση χρέους: Οι συνομιλίες της κυβέρνησης ενότητας σε αδιέξοδο».
«Η μετά-Παπανδρέου στροφή στο ελληνικό ψυχόδραμα», «Ελλάδα: Ο Παπανδρέου παραιτείται» και «Ελλάδα: Καθυστερημένη σύνοδος κορυφής» είναι οι τίτλοι που επιλέγει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ενώ και η Le Monde σημειώνει: «Αργεί να οριστεί ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου».
Η εφημερίδα Liberation με τη σειρά της αναφέρει : «Ο διάδοχος του Παπανδρέου δεν θα είναι γνωστός πριν την Πέμπτη και «Τέσσερις υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Παπανδρέου».
«Χαοτικές συζητήσεις αναμέτρησης δυνάμεων στην Ελλάδα για 4η μέρα» γράφει η αμερικανική Washington Post ενώ η New York Times αναφέρουν: «Οι ελληνικές λογομαχίες καθυστερούν την επιλογή του νέου ηγέτη».
Η διαδικτυακή Huffington Post: «Η Ελλάδα είναι μη-κυβερνήσιμη».
Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται», και «Ούτε παραίτηση ούτε νέος πρωθυπουργός για την Ελλάδα».
Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung γράφει : «Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα δώσει καταρχάς μόνο μια μικρή ανάσα».