14 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανία: Με το ιστορικά χαμηλό 0,29% η άντληση 4,18 δισ. ευρώ

[Φυσικά οι αναλυτές τύπου Καζάκη ή Βαρουφάκη που πριν 2-3 εβδομάδες προέβλεπαν διάλυση της Γερμανίας επειδή δεν πήρε όσα ζητούσε για 5ετή ομόλογα, δεν θα μας αναλύσουν το σημερινό "παράδοξο"... θα τα λέω μπας και συμμορφωθούμε και να κοιτάξουμε επιτέλους πως θα φέρουμε στα ίσια του το σπίτι μας, αντί να κοιτάζουμε όπως μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ, τι κάνουν οι άλλοι ή να ψάχνουμε εύκολες λύσεις του στύλ δεν πληρώνω, βγάζω πετρέλαια και καθάρισα ]

Το ποσό των 4,18 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το γερμανικό δημόσιο από τις αγορές, μέσω της δημοπρασίας κρατικών τίτλων 2ετους διάρκειας, με την απόδοση να διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.Η μέση απόδοση (επιτόκιο) διαμορφώθηκε στο 0,29%, από 0,39% που ήταν στην προηγούμενη παρόμοια έκδοση.

Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν κοντά στα 6 δισ. ευρώ, με υπεκάλυψη του ζητούμενου ποσού 1,4 φορές.

Η κεντρική τράπεζα (Bundesbank) ανακοίνωσε ότι έγιναν αποδεκτές όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή και ότι ικανοποίησε επίσης όλες τις μη-ανταγωνιστικές προσφορές στη σταθμισμένη μέση τιμή.

Το ποσό που διακρατήθηκε ήταν περίπου 820 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το ύψος της συνολικής έκδοσης στα 5 δισ. ευρώ, όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.