02 Δεκεμβρίου 2011

Η μαλακ@@ είναι ανίκητη! Ανακάλυψαν υφυπουργό της Μέρκελ για την Ελλάδα που πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 1 χρόνο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

[Πάλι μια απ' τα ίδια θα ζήσουμε! Η απόλυτη παράνοια: Χωρίς να ξέρουν τι θα κάνει και διαβάζοντας μόνο τους μαιμού τίτλους μιλάνε για "χρόνια του Όθωνα" και ότι θα "τρίζουν τα κόκκαλα κάποιων"... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να πάνε άπατοι... όσοι ενδιαφέρεστε και γκρινιάζετε ότι η κυβέρνηση δεν απορροφάει κονδύλια, δεν κάνει και δεν δείχνει διαβάστε τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Φούχτελ (πριν το μυριστεί ο λαϊκισμός και ο κάθε πικραμένος), τι θα κάνει και με ποιους θα μιλάει... για τους υπόλοιπους είπαμε: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά]
Η "είδηση" των άσχετων και των ΠΑΣΟΚων λέει: "Υφυπουργό ...Ελλάδος όρισε η Μέρκελ-Στου ...Όθωνα τα χρόνια!" ή κάτι παρόμοιο... Για να μαθαίνεται λοιπόν:

Ο Φούχτελ είναι υφυπουργός εργασίας εδώ και 2 χρόνια απ' τον Σεπτέμβριο του 2009, άρα δεν έγινε τώρα υφυπουργός εργασίας, ούτε φυσικά έγινε "υφυπουργός Ελλάδος" όπως γράφουν οι γραφικοί. Στις 4 και 5 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (το είχαμε γράψει πριν γίνει). Η πρώτη και ιδρυτική είχε γίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη πριν δυο χρόνια με συμμετοχή 200 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες. Στη 2η Συνέλευση συμμετείχαν 250 άτομα, εκπρόσωποι Δήμων φορέων και εταιριών από Γερμανία και Ελλάδα, ήταν παρών και ο Φούχτελ που μίλησε σε πάνελ με τον Τζιτζικώστα και τον Μπουτάρη, όπως μπορείτε να δείτε στη φώτο στην κορυφή (δείτε εδώ τα συμπεράσματα της τελευταίας συνάντησης της Ελληνογερμανικής συνέλευσης). Το 2012 η Συνέλευση θα γίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη, μετά από αίτημα του Μπουτάρη και λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της και το 2013 στη Νυρεμβέργη, ενώ το επόμενο σημαντικό γεγονός της Συνέλευσης είναι η αδελφοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια της Στουτγκάρδης στις 21 Ιανουαρίου στη Γερμανία.

Γιατί όμως ο Φούχτελ ήταν παρών στη 2 Ελληνογερμανική Συνέλευση πριν 1 μήνα; Σε συνέχεια των συμφωνιών για συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανία που έγιναν από Μέρκελ και ΓΑΠ στη συνάντησή τους στις 5 Μαρτίου του 2010 και στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 στο Βερολίνο, η Μέρκελ ζήτησε από τον υφυπουργό Φούχτελ να μεταβεί σαν εκπρόσωπός της στη 2η Ελληνογερμανική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, κάτι που αναφέρεται στη σελίδα της. Τότε κανένας δεν ασχολήθηκε και κανένας δεν βγήκε με τίτλους σαν τους σημερινούς...

Γιατί όμως βγήκαν σήμερα οι εν λόγω τίτλοι; Γιατί πολύ απλά χθες στο Βερολίνο συναντήθηκαν με τον Φούχτελ Έλληνες βουλευτές και προφανώς ο Φούχτελ μέσα στη μαλακία που δέρνει τους ξένους θα τους είπε ότι είχε παραστεί και σαν απεσταλμένος της Μέρκελ το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη και κάποιο απ' τα λαμόγια, τους βουλευτές μας, πήρε κάποιο δημοσιογράφο και τον "ενημέρωσε" ότι η "Μέρκελ όρισε τον Φούχτελ υφυπουργό για την Ελλάδα". Οπως γράψαμε την Τρίτη οι βουλευτές που βρίσκονται στη Γερμανία, κάποιος εκ των οποίων έδωσε την "είδηση" της χρονιάς, είναι οι Χρήστος Μαγκούφης (Πρόεδρος της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας), Γιώργος Φραγκίδης και Μαρία Σκραφνάκη (Πασοκ) Ευάγγελος Αντώναρος (Νέα Δημοκρατία) Αθανάσιος «Θάνος» Πλεύρης (Λάος) και Βασίλης Μουλόπουλος (Σύριζα).

Αυτά μπας και καταλάβετε πως λειτουργεί η μαλακ@@ στην Ελλάδα... γιατί μια πλειοψηφία από κρατικοδίαιτους ηλίθιους που αναμασάνε τέτοιες παπαριές δεν μπορεί να στερεί την προοπτική από 20 σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν μπορούν και αναγκάστηκαν να δίνουν βιογραφικά στην Ένωση Κλινικών Νοτιοδυτικής Γερμανίας που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση

Διαβάστε και τι γράφουν τα ΝΕΑ:

Υφυπουργό για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα, όρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή και συνεργάτη της, υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Ο τίτλος του Φούχτελ είναι «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» και η εντολή που έχει λάβει από την Μέρκελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.

Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη. Κι αυτό διότι στη Θεσσαλονίκη συγκλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση με συμμετοχή 200 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων κρατικών και δημοτικών φορέων από τις δύο χώρες.

Ως όχημα θα αξιοποιηθούν και οι αδελφοποιήσεις πόλεων, όπως είπε ο γερμανός υφυπουργός στους βουλευτές της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας που συναντήθηκαν μαζί του στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο, την Πέμπτη.

Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες.

Όπως είπε στους Έλληνες βουλευτές, η Γερμανία με 80 εκατ. πληθυσμό διέθεσε σε αναπτυξιακά προγράμματα 10 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση του 2008, ενώ η Ελλάδα με 11 εκατ. πληθυσμό έχει στη διάθεσή της 16 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται μεταξύ άλλων σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις.