28 Δεκεμβρίου 2011

Δεν το πιστεύω ότι οι «Ναζί» δανείστηκαν πιο φτηνά από εμάς!!! Χαμηλό ρεκόρ για τους 2ετείς γερμανικούς τίτλους

[Καλά τόσο μαλάκ@@ είναι οι κερδοσκόποι; Δεν βλέπουν τα ζώα ότι εμείς δουλεύουμε πιο πολλές ώρες από τους «ναζί»; Ή μήπως πιστεύουν κι αυτοί ότι τις ώρες που «δουλεύουμε»... δεν δουλεύουμε αλλά τα ξύνουμε στις δουλειές μας; Γιατί το ξύσιμο δεν είναι δουλειά ρε; Προειδοποιώ τους κερδοσκόπους να μην επενδύουν τα λεφτά τους στους «ναζί» που δουλεύουν λιγότερο από εμάς γιατί θα τα χάσουν!]

Κερδισμένα από τη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι τα γερμανικά ομόλογα στα οποία στρέφονται για λόγους ασφάλειας οι επενδυτές. Η απόδοση των διετών ομολόγων του γερμανικού δημοσίου μειώθηκε στο 0,142% που είναι χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, ενώ η απόδοση των ετήσιων γερμανικών τίτλων ήταν αρνητική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (0,03%).

Αντίθετα, η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε χθες πάνω από το 7%, εν όψει των δημοπρασιών εξάμηνων εντόκων γραμματίων και ομολόγων, συνολικού ύψους περί τα 20 δις. ευρώ, τις οποίες έχει αναγγείλει για σήμερα και αύριο η ιταλική κυβέρνηση. Η Ιταλία θα χρειασθεί περισσότερα από 100 δις. ευρώ στο πρώτο 4μηνο του 2012 για να πληρώσει τοκοχρεολύσια ομολόγων της που λήγουν. Η ισοτιμία του ευρώ κυμαίνεται γύρω από τα χθεσινά επίπεδα και το μεσημέρι διαμορφώθηκε στα 1,307 δολάρια.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις προβλέπουν αύξηση επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης το 2012, παρά τη μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η αισιόδοξη προοπτική των γερμανικών επιχειρήσεων αντανακλά την πεποίθησή τους ότι η γερμανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση το επόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι η επιδείνωση των γειτονικών οικονομιών λόγω των μέτρων λιτότητας θα θέσουν εν αμφιβόλω τις εξαγωγές της χώρας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα νεότερα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η οικονομία τους βρίσκεται σε τροχιά μέτριας ανάκαμψης, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό οκτώ μηνών μετά τα βελτίωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας.