28 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: «Από το όλα στο κράτος το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη διάλυση του κράτους»

Από τη μία ακραία θέση «όλα στο κράτος», το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην άλλη ακραία θέση «διάλυση του κράτους», τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, ο οποίος σημείωσε πως η ΝΔ θέλει ένα ισχυρό, λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος.

Ο κ. Τσάμης, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα Θεσσαλονίκης Γιάννη Πάϊδα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα στο δημόσιο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, της εργασιακής εφεδρείας, του νέου μισθολογίου, της φορολογικής επιβάρυνσης και των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2012.

Όπως είπε ο κ. Πάϊδας, στις δημόσιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση είναι κάτω του μετρίου και το κλίμα μεταξύ των υπαλλήλων στο ναδίρ, λόγω και των μεγάλων μισθολογικών απωλειών. Στη δε Παιδεία υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα και σχολικά συγκροτήματα δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ και προμηθευτές. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τριτοκοσμική και λείπουν περίπου 500 νοσηλευτές. Στο ΙΚΑ, οι ελλείψεις προσωπικού ανέρχονται στο 40-50% και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στερέψει από έμπειρα στελέχη, λόγω εφεδρείας και συνταξιοδότησης.

Σε ερώτηση για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που διώκεται ποινικά για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, ο κ. Τσάμης απάντησε ότι οι δηλώσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι ξεκάθαρες. Πρόσθεσε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, με τους πλέον ταχείς ρυθμούς, διότι είναι απαράδεκτο να σέρνεται τόσο πολύ καιρό μια υπόθεση που αφορά στην ηθική υπόσταση πολιτικών προσώπων.