02 Δεκεμβρίου 2011

«Οι ενστάσεις δεν αίρονται με την ψήφο στον προϋπολογισμό» λέει η ΝΔ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην μεταβατική κυβέρνηση αποτελεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, στον οποίο περιλαμβάνονται ήδη ψηφισμένα μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

«Οι ενστάσεις της ΝΔ στα μέτρα αυτά δεν αίρονται με την ψήφο στον προϋπολογισμό» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Όλες οι βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπουργών της των Οικονομικών για σύντομη ανάκαμψη και αναστροφή της καθοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας διαψεύστηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο. Αποδεικνύοντας ότι ούτε κατανοούσαν τι έκαναν, ούτε γνώριζαν τι έλεγαν» επισημαίνει η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι «δυστυχώς η κριτική του Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνεται πανηγυρικά».

«Η προειδοποίηση ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος και ότι μας απομακρύνει από τους στόχους που πρέπει να πετύχει η χώρα για να σταθεί στα πόδια της δεν εισακούστηκε και σήμερα βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ΝΔ αναφέρει ότι με τη ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς και με την ολοκλήρωση της ψήφισης των αποφάσεων της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου και της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων ολοκληρώνεται το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί.

«Με τη διενέργεια των εκλογών, και τη δημοκρατική έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, μια νέα κυβέρνηση, της ΝΔ, νομιμοποιημένη και ισχυρή, θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το μείγμα πολιτικής που μπορεί να προκαλέσει επιτέλους την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές: «Πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος [...] Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής, οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν» είχε αναφέρει ο κ. Σαμαράς.