19 Δεκεμβρίου 2011

Είπαμε, αν δε γελάμε με τον Τσάκα θα γελάμε με τον Τζίγκερ: Καταρχήν θετικός στη νέα αραβική πρόταση

Κατ’ αρχάς αξιόπιστη χαρακτηρίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη τη νέα πρόταση που προέκυψε από αραβική εταιρεία μέσω του μάνατζερ κ. Βλάση Τσάκα, έπειτα από το ναυάγιο με τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τα στοιχεία που έχουν δοθεί από την εν λόγω εταιρεία και η εγγυητική επιστολή των 15 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι είναι αξιόπιστα. Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζεται, ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει επίσημη ενημέρωση μέσω του διατραπεζικού συστήματος.


Επίσης, έπειτα από επαφές των συνεργατών του κ. Βαρδινογιάννη με την πλευρά των (νέων) υποψήφιων επενδυτών, προκύπτει ότι η πρόταση που έχει αποσταλεί, όπως επίσης και τα 15 εκατ. ευρώ που λέγεται ότι έχουν δεσμευτεί μέσω της σαουδαραβικής τράπεζας NCB, θα τεθούν σε πλήρη ισχύ με την ψήφιση της τροπολογίας του αθλητικού νομοσχεδίου που θα επιτρέπει σε μη ευρωπαίους πολίτες να έχουν στην κατοχή τους μετοχές Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι υποψήφιοι άραβες επενδυτές, σε πρώτη φάση, δείχνουν ότι έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) της ΠΑΕ, καθώς ισχυρίζονται ότι μοναδικό εμπόδιο είναι η τροπολογία στον αθλητικό νόμο…