23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΔ έχει θέση για το άν τα ομόλογα που θα ανταλλαχθούν πρέπει να διέπονται από αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο;

Διαβάζω δηλώσεις του υφ. Οικονομικών της ΝΔ, Γ. Μουρμούρα, και δεν βλέπω να τον απασχολεί το θέμα, εκτός αν δεν το αναφέρει σαν σημείο τριβής επειδή έχει κλείσει όπως έγραψε χθες το Bllomberg, αναφέροντας ότι έχει συμφωνηθεί τα ομόλογα που θα δοθούν σε ανταλλαγή των παλαιών θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Δεν πρέπει η ΝΔ να πει ποια είναι η θέση της στο συγκεκριμένο θέμα και γιατί... αν και αυτή λειτουργεί στα μουλωχτά σε τι διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ;

Διαβάστε και τι δήλωσε ο Γ. Μουρμούρας:


Σύμφωνα με το Reuters, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Μουρμούρας εξέφρασε με δηλώσεις του την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα μια συμβιβαστική λύση σχετικά με τα σημεία για τα οποία εξακολουθεί να υπάρχει τριβή, δηλαδή σχετικά με το κουπόνι των νέων ομολόγων που θα εκδώσει η Ελλάδα, αλλά και σε άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση σε πολλά θέματα, για παράδειγμα σχετικά με τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) και στο καθεστώς προτιμησιακού πιστωτή», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μουρμούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.